sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

pitkästä aikaa..

On hetki vierähtäny sitten viime päivityksen. Jotenki sitä vaan kiireessä unohtaa kirjoitella tapahtumia ja kuulumisia. Helsingistäkin on tultu helmi-maaliskuun vaihteessa takaisin Kauhajoelle. ;) Kyllä se maalaiselämä on enemmän mua varten.

Figo mies on kasvanu ja kehittyny valtavasti. Omaa silmää miellyttää kyllä valtavasti tuon pojan luonne ja ulkonäkö. Ja taitaa se muitakin miellyttää kun tänään oltiin Vaasa Kv:ssa ja Figo oli ROP-Pentu. :) Sai mamma taas olla ylpeä pojasta. Tuomari Elisabeth Olsen, Norja. "7,5kk vanha urosmainen uros, joka on erittäin hyvää tyyppiä. Tyylikäs urospentu. Hienopiirteinen pää, jossa hyvät linjat. Hyvin asettuneet korvat. Tummat silmät. Hyvä kuonon keveys ja pituus. Hyvänmuotoinen rintakehä ja hyvä eturinta. Hyvä ylälinja. Hyvä hännänkiinnitys. Voimakas, hyvin kulmautunut takaosa. Hyvät raajat ja käpälät. Kaunis väri. Liikkuu ok askeleella, mutta köyristää vähän selkää liikkeessä." Kuvan lisään jälkikäteen kunhan saan ne käsiini :)

Pari viikkoa sitten minulle saapui ylläpitoon serkkuni suomenhevostamma Kaneli. Tänne yritän kirjotella myös miten edistytään Kanelin kanssa.

Tietoja Kanelista: http://www.sukuposti.net/hevoset/louhelan-kaneli/503081
https://heppa.hippos.fi/heppa/horse/HorseBasic,$HorseSearchArea.form.direct


Ensimmäinen viikko meni Kanelin kanssa tutustuessa uuteen paikkaan ja kentällä kokeiltiin hieman liinassa menoa. Hyvin innokashan tuo oli. Ensimmäisiä kertoja paineli tuhatta ja sataa ja lopulta oli aivan hikinen. Kunto kun rupesi loppumaan niin sitten vasta kuunneltiin ohjeita :D

12.4. sain Kanelin kengitettyä ja päästiin kokeilemaan selässä oloakin kentällä. Kenttä tuntui hieman vieraalta paikalta neitoselle. Nurkkia väistettiin ajois ja lentän laidalla olevat tavarat hieman jännitti alkuun. Nopeasti kuitenkin totuttiin ja saatiin jopa mentyäkin koko kentän matkaa.

Lauantaina 14.4. oltiin ensimmäisellä valmennustunnilla. Mahtavaa kun tallilla missä Kaneli on, käy n. kerran kuukaudessa valmentaja Tampereelta. Tekee hyvää meille kummallekin. Minä kun viimeksi tunneilla ollut ala-asteella ja Kanelilla on enimmäkseen menty maastossa. Nyt siis kummallekin kenttäharjoittelua.

Hurja vauhti Kanelilla oli koko valmennuksen päällä. Ravissa ei pystynyt välistä keventää ollenkaan ja laukkakin oli välistä liika kovaa. Alkutunnin taistelun jälkeen malttoi Kaneli ja rauhoittua ja alkaa kuuntelemaan minuakin.

Väistöliike osottautu aluksi todella hankalaksi. Pohkeella kun painoi kylkeä niin Kaneli nosti heti ravin. Viidennellä kerralla korvat kääntyivät kuitenkin minun suuntaan ja alkoi väistökin sujua. Valmentajan sanoin, minulla on hyvä hevonen miltä löytyy intoa ja virtaa, mutta on todella halukas ja nopea oppimaan. Minun täytyy vaan osata rentoutua selässä ja rauhoittaa omalla kehollani ja mielelläni Kanelia.

Tänään otin Kanelin taas liinan päähän ja tarkoitus oli vain venyttely mielessä hieman kävellä ja ravata. Kuinkas taas kävikään. Kentälle kun päästiin niin Kaneli päätti haluta laukata ensimmäiset viisi minuuttia. :D Lopulta sain sen kuuntelemaan ja mentiin jo rauhallisemmin. Vastapäivää kiertäminen onnistuu muitta mutkitta, mutta myötäpäivään tuottaa aina ongelmaa. Ei osaa kääntyä ja lähteä sen jälkeen rauhassa liikenteeseen vaan nostaa heti laukan. Oon yrittäny ottaa lyhyemmällä liinalla käännöksiä, mutta sama homma, laukataan vaikka kuinka lähellä mua oltais. Kun enempi virta on saatu pois niin käännökset kyllä onnistuu. Pitäis joltain kysästä hieman neuvoa kuinka tuon sais sujumaan.

Kyllä meistä vielä hyvä pari tulee kun kumpikin toistaan opettaa :)

3 kommenttia:

  1. Ihan tuttua toi, et ku saa pollen liinaan ni ensi painellaan enimmät höyryt pois! :D Toisaalta ihan hyväki ni jaksaa sit keskittyä paremmin lopun aikaa. ;)

    Mul ois koko talven ollu tos toi maneesi ja ope vieres, mut ku ei vaan saa aikaseksi mennä... vissiin liika pitkä matka... :D 3 kertaa peräti ittekseni käyny maneesilla talven aikana. :D Tosin ehkä tuo ponin pieni koko on se mikä vähä jarruttelee mun tunnille menoa, ku haluais alle oikeen kokosen pollen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos sitä muillaki sama ongelma :D Mietin vaan, että onko tuo huonokin asia, että menee heti aluksi tuhatta ja sataa..? Oppiiko siihe, että aina kun liinan päähän menee niin saa mennä miten sattuu..?

      Poista
    2. En mä aina anna kaahottaa miten sattuu ja joskus jos tuntuu et on ihan liikaa virtaa ni juoksutan ensi irtona ennenkö otan liinaan. Mut jos sitä ny silloin tällöin varsinki lomapäivien jälkeen vähä löytyy virtaa kintaista ni antaa löytyä. ;D Ei ne se sitä ihan heti tavaksi ota.

      Poista