perjantai 11. lokakuuta 2013

Ollaan ystäviä jookos...

... niinkuin ananas ja kookos?!
Ollaan rypäle, ja rusina, syödään pipareita tusina!
Olet uskomattoman tärkeä, ei kukaan saa sydäntäsi särkeä.
Syödään pöydässä possua, annetaan pahalle mielelle tossua.

Kirjoitin googleen sanan "ystävyys" ja näin kuvaillaan sitä sanaa ja sen käyttäytymistapoja:
  • altruismi: epäitsekäs toiminta toisen auttamiseksi
  • sympatia ja empatia
  • rehellisyys
  • keskinäinen ymmärrys ja myötätunto
  • toisen seurasta nauttiminen
  • luottamus
  • myönteinen vastavuoroisuus
  • mahdollisuus olla oma itsensä, ilmaista tunteitaan ja tehdä virheitä ilman tuomitsemisen pelkoa

Asia mitä olen pähkäillyt jo tovin.. Sanotaan myös, että ihmisellä voi olla monta kaveria, mutta tosi vähän ystäviä. Mikä sitten määrää kuka on ystävä ja kuka on kaveri? Itse ainakin oon huomannu, että niitä on todella vaikea erottaa toisistaan. Ystävyyssuhteuden ylläpito vaatii joidenkin kohdalla todella työtä, mutta toisinaan se ystävyys pysyy kahden ihmisen välillä vaikka aikaa kuluukin. Itselläni on monelaisia ystäviä. On sellaisia joiden kanssa on tunnettu jo monia vuosia, välillä oltu vuosi riidoissa, mutta kaikesta on selvitty ja edelleen pusketaan eteenpäin. On ystäviä joihin on tutustunut nopeasti, joita on aluksi ehkä pitänyt ärsyttävinä, mutta nopeasti huomannut, että se toinen onkin kuin sinä itse. On ystäviä joiden kanssa et pidä vuoteenkaan yhteyttä, mutta kun näette, tuntuu kuin olisitte eilen jutelleet.

Todelliset ystävät ovat niitä jotka ovat lähellä, kun niitä todella tarvit. Jotka eivät kysy "Mitä kuuluu?" vain siksi, että se kuuluu hyviin tapoihin. Jotka ovat aidosti kiinnostuneita sinun elämästä. Jotka tuntevat sinut ja huomaavat, kun joku on hätänä.

Ystävyyteen tarvitaan kaksi ihmistä, jotka tasapuolisesti pitävät ystävyydestä huolta. Yksipuoliset ystävyyssuhteet kariutuvat. Toista on silloin turha syyttää, vaan pitää myös osata kysyä itseltään missä on vika, mitä minä tein, olenko minä ollut läsnä. It takes two to tango!

Ystävä on minulle sellainen jonka haluan pitää läsnä, jonka kanssa haluan kokea kaiken, jota ilman en voi pitää aidosti hauskaa, jolle en halua olla paha, jota en halua pettää, jota arvostan.


xoxo, M




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti